b

Heb jij al afgelost op je hypotheek?

Begin

De beste hypotheek is geen hypotheek!

Dat is een open deur zou je zeggen! Maar toch is de werkelijkheid anders. Er zijn namelijk nog heel veel mensen met een aflossingsvrije hypotheek of een spaarhypotheek. Dit soort hypotheken is gebaseerd op de gedachte dat je dan maximaal fiscaal voordeel hebt over de renteaftrek.

Rutte III

Vandaag stond in het nieuws dat het nieuwe kabinet de hypotheekrente aftrek versneld wil afbouwen tot het niveau van de vlaktaks, die zij wil invoeren. Het voordeel van een aflossingvrije hypotheek of spaarhypotheek wordt hierdoor ineens een stuk kleiner.

Totale prijs hypotheek

Daarnaast is het zo, dat als je uitrekent wat je over de hele looptijd betaald aan rente en aflossing, als je tussentijds niet aflost, je je dan rot schrikt.

Focus op maandlasten

Helaas is het zo dat de meeste mensen kijken naar de maandlasten op dit moment. Plannen voor over een langere periode blijkt voor veel mensen best heel erg lastig. Zo kan het dus gebeuren, dat in tijden van een lage rente de totale hypotheekschuld alleen maar oploopt ipv dat deze afneemt.

De beste hypotheek is geen hypotheek

Waarmee ik deze blog ben begonnen, eindig ik deze ook weer: Als je je hypotheek versneld aflost, ben je veel minder kwetsbaar voor financiële risico's als werkloosheid, overlijden of echtscheiding. Daarnaast kun je je huis ook echt gebruiken als pensioenvoorziening:

 

  • Je kunt er gratis in wonen
  • Je kunt de woning verkopen
  • Je kunt de woning verhuren

Kortom: de beste hypotheek is geen hypotheek.

Wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak en vraag advies.

   Gevestigd in Spijkenisse
   Telefoon: (06) 34886202
   kvk 50930400
Contact

 second